ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Ik kan niet meer zelfstandig wonen.

Kunt u niet meer zelfstandig wonen omdat u zorg nodig heeft die u thuis niet kan krijgen? Dan kunt u verhuizen naar een verzorgingshuis of verpleeghuis. Het tijdelijk of permanent verblijf in een verzorgingshuis of verpleeghuis valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Om langdurige zorg (Wlz-zorg) te krijgen heeft u een indicatiebesluit van het Centrum voor Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig.

Hoe vraagt u verblijf in een verzorgingshuis of verpleeghuis aan?
U kunt dit aanvragen bij het CIZ-kantoor in Rotterdam. 

  1. Telefonisch via 088 - 789 10 00. U ontvangt een aanvraagformulier met vragen over uw gezondheid en hoe u woont en leeft.
  2. Online, via Mijn wlz-aanvraag
  3. Via het aanvraagformulier per post. 

Vergeet niet de gevraagde documenten mee te sturen.

Hoe gaat het verder?

  • Als het CIZ meer informatie nodig heeft, neemt een medewerker contact met u op.
  • In sommige gevallen vraagt de arts van het CIZ medische informatie op bij uw huisarts of specialist. Hiervoor moet u wel toestemming geven.
  • U ontvangt binnen 6 weken na ontvangst van uw aanvraag per brief een besluit van het CIZ.
  • Het zorgkantoor in uw regio krijgt van het CIZ uw indicatie voor Wlz-zorg. Daarna regelt het zorgkantoor dat de juiste zorg geleverd wordt: u komt op de wachtlijst voor een plaats in een verzorgingshuis of een verpleeghuis.

Wat kan uw huisarts doen?

U vraagt de zorg niet bij de huisarts aan, maar bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Alleen als de medisch adviseur van het CIZ uw huisarts om informatie wil vragen, moet u hiervoor toestemming geven.

Zoeken

Contact

CIZ 
E-mail: info@ciz.nl
Telefoon: 088 789 10 00

Contactformulier

 

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?