ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Ik wil een medische urgentieverklaring voor een (andere) woning. Hoe regel ik dat?

Heel soms kunnen mensen voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning in Rotterdam. Dit heet urgentie. Met de urgentietest kunt u zelf kijken of u misschien een urgentieverklaring kunt krijgen.

Om een medische urgentieverklaring te krijgen, moet uw woonsituatie echt slecht zijn. Bijvoorbeeld omdat u van uw huidige woning zieker wordt dan u nu al bent. Of omdat u uw huis niet meer in of uit kunt. Of omdat u uw douche, toilet of keuken niet meer kunt gebruiken.

Hoe vraagt u een urgentieverklaring aan?
Voor het aanvragen van een urgentieverklaring gaat u naar één van de woningcorporaties in de gemeente Rotterdam. Klik hier voor een overzicht. Een medewerker vult het urgentieformulier samen met u in en stuurt dit op naar de Stichting Urgentiebepaling Woningzoekenden Rijnmond (SUWR). Het aanvragen kost € 35. SUWR kan de aanvraag doorsturen naar een medisch adviseur. Voor dit medische onderzoek betaalt u dan € 50.

Is uw aanvraag compleet en heeft u de kosten van de urgentieaanvraag voldaan, dan ontvangt u binnen 8 weken bericht van de SUWR.

Bij een positief besluit ontvangt u een urgentieverklaring digitaal of per post met een toelichting en komt de urgentietoekenning in het systeem van Woonnet Rijnmond te staan.

Bij een negatief besluit ontvangt u een afwijzingsbrief digitaal of per post met daarin de reden van afwijzing en wordt u gewezen op de bezwaarprocedure.

U heeft 3 maanden de tijd om zelf een goede woning te vinden. Daarna heeft u misschien recht op hulp van de SUWR bij het zoeken. Voor meer informatie en voorwaarden, klikt u hier.

Wat kan uw huisarts doen?
De huisarts kan u niet helpen. U vraagt de urgentieverklaring aan bij één van de woningcorporaties in de gemeente Rotterdam. De medisch adviseur van de SUWR kan uw huisarts misschien wel om extra medische informatie vragen. Hiervoor moet u dan wel eerst toestemming geven. Uw huisarts kan hiervoor een financiële vergoeding vragen.

Zoeken

Contact

Stichting Urgentiebepaling
Woningzoekenden Rijnmond
Postbus 491
3000 AL Rotterdam
T. 010 - 270 14 88
info@suwr.nl.
www.suwr.nl

Woonnet voor het
woningaanbod van de
regionale woningcorporaties
www.woonnet-rijnmond.nl

 

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?