ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Ik heb medische kosten die niet door mijn zorgverzekeraar worden vergoed.

Kunt u medische kosten niet betalen en vergoedt de zorgverzekeraar deze niet? U kunt bij de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Rotterdam Bijzondere Bijstand aanvragen.

De kosten moeten dan:

  • Bijzonder zijn. Dat betekent dat de kosten geen normale dagelijkse kosten zijn.
  • Noodzakelijk zijn.
  • Nergens anders vergoed worden. De kosten worden dus niet vergoed door de zorgverzekeraar of door bijvoorbeeld het UWV.

Voorbeelden van medische kosten: bevalling- en kraamzorgkosten, gehoorapparaten en batterijen daarvoor, brillenglazen, elastische kousen, kunstgebit en reparaties daaraan, personenalarmering, plaswekker, steunzolen, extra was- en kledingkosten door ziekte, enzovoort.

Hoe kunt u de bijzondere bijstand aanvragen?

Op de website van de gemeente Rotterdam (klik hier) kunt u via de groene knop ‘Downloaden’ het aanvraagformulier downloaden. U kunt het uitprinten, invullen en opsturen. Op de website staat het adres. U kunt het formulier ook inleveren bij de servicebalie van een van de werkpleinen van de Gemeente Rotterdam.

Binnen 8 weken hoort u of u in aanmerking komt voor bijzondere bijstand. De bijzondere bijstand krijgt u als lening of gift.

Let op: Iedereen heeft voor 2017 verplicht een eigen risico van € 385,-.U moet alle medische kosten tot dit bedrag zelf betalen. Hiervoor kunt u geen bijzondere bijstand aanvragen.

Wat kan uw huisarts doen?

Uw huisarts kan u niet helpen bij het aanvragen van bijzondere bijstand. 

Zoeken

Contact

Gemeente Rotterdam
Informatie en aanvraagformulier

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?