ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Ik heb mijn vakantie moeten afzeggen in verband met ziekte. Kan ik mijn geld terug krijgen via mijn annuleringsverzekeraar?

Wanneer u uw vakantie moet afzeggen door ziekte van uzelf of een naaste, kunt u een schadeclaim indienen bij uw annuleringsverzekering.

Wat kunt u doen?
Download het schadeformulier van de website van uw reisverzekeraar en vul het in. Kijk in de polisvoorwaarden van uw annuleringsverzekering of u een medische verklaring moet meesturen.

Wat kan uw huisarts doen?
Meestal vraagt de verzekeraar u niet om een verklaring van uw huisarts. U hoeft de huisarts dan niets te vragen. De verzekeraar vraagt u op het formulier de naam van uw huisarts op te geven. De medisch adviseur van de verzekeraar kan contact opnemen met uw huisarts voor extra medische informatie.

Vraagt de verzekeraar u wel een medische verklaring met het formulier mee te sturen? Dan kunt u dit aan uw huisarts vragen. De huisarts mag u hiervoor een vergoeding vragen.

Let op: de huisarts kan alleen informatie geven over eigen patiënten. Als u uw reis heeft moeten annuleren omdat een familielid of huisgenoot ziek is of is overleden, dan kan alleen de huisarts van die persoon de medische informatie verstrekken.

Zoeken

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?