ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Aanvullend openbaar vervoer

Kunt u door uw ziekte, handicap of ouderdomsklachten niet met het openbaar vervoer reizen? Kunt u ook niet met aangepaste vervoersmiddelen reizen? Dan komt u misschien in aanmerking voor Vervoer op Maat.

Vervoer op Maat

Vervoer op Maat is groepsvervoer; u rijdt met andere mensen in een taxibusje. De vervoerder rijdt door heel Rotterdam en omstreken. U wordt op het afgesproken adres opgehaald en naar het adres van uw bestemming gebracht.

Bent u 75 jaar of ouder dan kunt u altijd de 75+ Vervoer op Maatpas aanvragen. Hiermee kunt u na 19.00 uur 's avonds met Vervoer op Maat reizen.

Hoe vraagt u Vervoer op Maat aan?

Zowel voor de Vervoer op Maat-pas als voor de 75+ Vervoer op Maat-pas kunt u contact opnemen met de Vraagwijzer van de gemeente Rotterdam. Vul het contactformulier in of bel naar 14010. U kunt ook binnenlopen bij een VraagWijzer bij u in de buurt. Het kan 6 tot 8 weken duren voordat u hoort of u recht heeft op een Vervoer op Maat-pas

Meer informatie vindt u op de website van Vervoer op Maat.

Wat kan uw huisarts doen?

De huisarts kan u niet helpen bij de aanvraag van Vervoer op Maat. U kunt Vervoer op Maat aanvragen via de VraagWijzer van de gemeente Rotterdam. U wordt gevraagd om de naam van uw huisarts op te geven. Aan uw huisarts kan extra medische informatie worden gevraagd. Dit kan alleen als u toestemming geeft.

Wilt u buiten uw regio reizen?

Met de Vervoer op Maat-pas kunt u tot maximaal vijf zones buiten uw woonadres buiten de gemeente reizen. Om daarbuiten te reizen moet u een Valyspas aanvragen. Hoe u dat doet, leest u hier.

Zoeken

Contact

Gemeente Rotterdam - VraagWijzer
Locaties VraagWijzer
Telefoon: 14010
Contactformulier

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?